Nødmeldetjeneste

– Haster med samlokalisering

Publisert Sist oppdatert

I mer enn 10 år har polititopp Johan Fredriksen, etterlyst en ny operasjonssentral ved Oslo politidistrikt, som også muliggjør en samlokalisering av nødsentralene,ifølge Dagsavisen.

– Det haster med å få dette på plass, sier politiinspektør Johan Fredriksen til Dagsavisen.
I Dagsavisen sist torsdag gikk brannsjef Jon Myroldhaug ved Oslo brann- og redningsetat ut, og etterlyste fortgang i planene om en samlokalisering av nødsentralene, noe som er politisk vedtatt.
På etterskudd
– Det er lett å være enig med ham i det. Vi ønsker en samlokalisering så fort som mulig, sier politiinspektør ved Oslo politiet, Johan Fredriksen.
Dagsavisen møtte Fredriksen utenfor den gamle arresten ved Politihuset. Det er her det er planer om å etablere en ny felles nødsentral for politi, brann og eventuelt klargjøre for helse.
– Det er så mange nye operasjons og situasjonssentre, som bygges opp i direktorater, departementer, og etater i dag. Summen av alt dette stiller så store krav til leveransene fra oss, at vi er på etterskudd ut ifra de verktøyene og de lokalitetene vi har, allerede før vi har begynt å håndtere situasjonen, sier han.
– Dette er enormt krevende, for alle kommuniserer inn mot oss, som er edderkoppen i nettet. De er avhengig at vi formidler situasjonsbildet så raskt som mulig. Dette sliter vi med i dag, sier Fredriksen.
For politiet er det viktig å få en operasjonssentral som fungerer godt opp mot de andre aktørene de samarbeider med.
Les mer om saken hos Dagsavisen

Powered by Labrador CMS