Medieklipp

Dansk ambulanse.

Ny kontrakt stiller krav om minst én paramedisiner på ambulansen i Danmark

Et nytt anbud stiller krav om at den danske ambulansen bemannes med minst én paramedisiner

Publisert Sist oppdatert

Om to år må alle ambulanser i Region Hovedstaden i Danmark være bemannet med minst én paramedic.

Dette er det ambisiøse målet med regionens nye ambulansekontrakter, og derfor må 300 av de 600 ambulansearbeiderne videreutdanne seg til å bli paramedisinere, skriver den danske nettsiden Beredskabsinfo.

Samtidig må opplæringen av ambulansepersonell styrkes, og nesten dobbelt så mange elever må utdannes.

Det ble nylig skrevet under en ny kontrakt for ambulansetjenesten i Region Hovedstaden som trer i kraft i februar 2023, og i den forbindelse er målet å styrke kvaliteten på ambulansetjenesten på flere punkter.

Den største endringen er at antallet paramedisinere i tjeneste skal fordobles, så opp til 300 av de ca. 600 ambulansearbeiderne i regionen vil være paramedisinere i følge den nye kontrakten.

Dette gjøres for å nå et mål om at det må være minst én paramedisiner på alle ambulansene. I tillegg må kompetansen til ambulansepersonell økes.

Ønsker å doble antall studenter i opplæring

For å sikre en stadig økende arbeidsstyrke, vil regionen i fremtiden øke antall studenter i opplæring fra fire til sju prosent av det totale årsverket i ambulansetjenesten.

Dagens krav til antall studenter i opplæring er fire prosent av det totale årsverket. Dette betyr en økning av antall studenter fra 24 til 41 hvert år.

I tillegg inkluderer den nye kontrakten splitter nye kjøretøyer, som er spesielt designet med tanke på pasientsikkerhet, samt et godt ergonomisk arbeidsmiljø. Regionen har også forpliktet seg til å bytte til elektriske kjøretøyer når dette er mulig.

Les hele saken i Beredskabsinfo.

Powered by Labrador CMS