Medieklipp

Svensk ambulanse.

Mann med hjerteinfarkt fikk forsinket diagnose - døde dagen etter

En mann i 80-årene døde av komplikasjoner etter et hjerteinfarkt dagen etter at han fikk forsinket behandling i Gävleborgregionen i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha vært innom flere deler av Gävleborgregionens helsetjenester, ble det endelig oppdaget et pågående hjerteinfarkt som mannen senere ble operert for.

Dagen etter døde mannen av komplikasjoner fra infarktet, skriver SVT Nyheter.

Det var i februar i år at mannen ringte ambulanse på grunn av akutte magesmerter. Da ambulansen kom, var han i dårlig form og ambulansepersonellet fant ikke blodtrykket hans målbart.

Men det ble ingen direkte tur til sykehuset.

I stedet for ble pasienten værende hjemme og det bestilt syketransport som kjørte han videre til helsesenteret (tilsvarende legevakt jour.anm.) senere samme dag, der det også ble vurdert at pasienten kun hadde magesmerter.

Derfra ble mannen henvist til akuttmottaket, hvor han ble sendt videre med taxi. Først på akutten fikk mannen diagnosen akutt hjerteinfarkt.

På grunn av en misforståelse tok det i tillegg en stund før operasjonen fant sted. Mannen døde dagen etter på hjerteintensiven etter komplikasjoner fra hjerteinfarkt.

Forsinket diagnose bidro til dødsfallet

Helse- og omsorgstilsynet anslår at diagnosen hjerteinfarkt ble forsinket med rundt 4,5 timer, noe de mener kan ha bidratt til at mannen døde dagen etter.

– Vi beklager for det tragiske utfallet for pasienten og pårørende.

I dette tilfellet ble magesmertene mistolket og pasientens hjerteinfarkt ble oversett de første timene, noe som kan ha bidratt til utfallet for pasienten, sier Agneta Larsson, overlege ved Region Gävleborg, i en pressemelding.

Les hele saken på SVT Nyheter sine nettsider.

Powered by Labrador CMS