Medieklipp

Helsetilsynet med kritikk etter at pasient døde i Troms

Helikopterberedskapen ved Universitetssykehuset Nord-Norge får kritikk i to saker, en der en pasient døde og en annen der en pasient måtte gjenopplives.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Nordlys kritiserer Statens helsetilsyn i en foreløpig rapport rutinene for hvordan kritisk syke og skadde pasienter fraktes til sykehuset, skriver Nye Troms.

I de to sakene fra juli i fjor ble anbefalinger fra legevaktleger i Nordreisa satt til side, og istedenfor helikopter ble bilambulanse brukt til å frakte pasientene med akutt blodforgiftning, noe Helsetilsynet konkluderer med at var feil avgjørelser.

– Vi mener gjennomgangen av de to pasienthendelsene har vist svikt i helsetjenesten og at denne svikten skyldes manglende organisering, styring og ledelse av tjenesten, skriver Helsetilsynet.

I saken der pasienten døde, var det mistanke om at vedkommende var koronasmittet. Det er ikke opprettet tilsynssaker mot enkeltpersoner som var involvert i sakene.

Leder Jon Mathisen ved Akuttmedisinsk klinikk er enig i rapportens hovedkonklusjoner.

– Jeg vil også beklage overfor pasient og pårørende. Vi har etablert kontakt med dem og vil også holde dem orientert om hvordan vi følger opp dette arbeidet, sier han til Nordlys.

Les saken i Nye Troms.

Powered by Labrador CMS