Medieklipp
Danske legestudenter i ambulansepraksis
Legestudenter ved Københavns Universitet får nå mulighet til å få et unikt innblikk i hvordan pasienter behandles prehospitalt.
Praksis i ambulansetjenesten skal gjøre dem klokere på hva pasientene går gjennom fra start til slutt, skriver danske TV2 Lorry.
Et splitter nytt kurs som inneholder praksis i ambulansetjenesten, skal ruste medisinstudenter til en framtid som leger.
Til stor begeistring for Amalie Læssø Markers som er legestudent på 11. semester og som har fått plass på kurset.
– Jeg synes virkelig det er en flott og unik mulighet til å få denne erfaringen og kunnskapen med meg inn i legepraksis, sier hun.
Det er helt konkret tale om et kursus ved Københavns Universitet, der kalles prehospital akuttmedisinsk.
For Amalie Læssø Markers var ikke i tvil om at hun gjerne ville ta kurset.
– Jeg søkte fordi jeg veldig gjerne ville vite mer om prehospital organisering og struktur, og få verktøyer til hvordan jeg skal håndtere den akutt syke pasienten
Det er blant annet forsker og lege hos Regions Hovedstadens Akutberedskab i Ballerup Theo Walther Jensen, som har vært med på å utvikle konseptet helt fra sin spede start for litt over 2,5 år siden.
I første omgang er der kun plass til tolv legestudenter som er på 11. semester, men mange er interesserte.
Den åtte uker lange praksisen skjer hos alarm 1-1-2, Akuttelefonen 1813, ambulansetjenesten, akuttlegebilen og slutter så hos akuttmottaket.
Les mer om saken hos TV2 Lorry