Medieklipp

Svensk ambulanse.

Ambulanseforbundet i Sverige krever tredje dose til sine ansatte

Ambulanseforbundet i Sverige: Gi våre ansatte en tredje dose nå!

Publisert Sist oppdatert

Ambulanseforbundet i Sverige reagerer nå sterkt på at enkelte politikere i Jönköpingsregionen ønsker å stille vaksinekrav for de ansatte, samtidig som det ikke er beredskap for en tredje dose for helsepersonell, ifølge forbudet.

Forbundet frykter for at de fleste ansatte er uten tilstrekkelig beskyttelse mot koronaviruset, da de ble vaksinert tidlig under pandemien.

Etter at det ble kjent at enkelte politiske partier ønsker å innføre vaksinekrav til helsepersonell, er det nå blitt vakt reaksjoner blant medlemmene i Ambulanseforbundet.

Forslaget til vaksinekrav gjelder blant annet omplassering av personale som ikke er fullvaksinert, men forbundet mener at det er bekymringsverdig at en stor del av personalet ikke lenger har god nok beskyttelse mot vaksinen.

Kraftig nedgang i antistoffer

Ved Danderyd sykehus har en ny studie sett en kraftig nedgang i antistoffer måneder etter doble vaksinedoser, ifølge tidsskriftet Läkartidningen.

Folkehelsemyndigheten i Sverige har også publisert data som viser at beskyttelsen mot koronaviruset hos de som ble tidlig fullvaksinert, har begynt å avta.

– At noen forteller oss hva som kan skje dersom vi ikke vaksinerer oss er provoserende når Jönköpingsregionen selv ikke har beredskap til å vaksinere oss med en tredje dose, sier Henrik Johansson, talsmann i Ambulanseforbundet.

Vil ha tredje dose med en gang

Regionen mener det er viktigere å prioritere andre utsatte grupper, før vaksineringen av helsepersonell kan begynne. Men en tredje dose er planlagt, sier smittevernlegene.

Men nå ønsker Ambulanseforbundet at alle regioner skal samarbeide med Folkehelsemyndigheten i Sverige for å hurtigere kunne vaksinere helsepersonell med tredje dose. Samtidig ønsker de at den interne beredskapen skal styrkes i Jönköpingsregionen.

Les studien fra Danderyd sykehus og resten av saken på Sveriges Television.

Powered by Labrador CMS