Luftambulanse

Svenskene har stiftet egen organisasjon for ambulansefly

Publisert Sist oppdatert

Fra begynnelsen av 2018 skal Svenskt Ambulansflyg ta seg av all ambulansflyvirksomhet i Sverige på oppdrag fra samtlige landsting og regioner, skriver Samverkan 112.
– Dette gir samordningsgevinster og høy kvalitet over lang tid. For pasientene innebærer det økte muligheter for å få behandling på like vilkår uansett hvor man bor i landet, sier Börje Wennberg, nyvalgt styreleder for kommunalforbundet Svenskt Ambulansflyg.
– Det handler om å få en rask og sikker forflytning av pasienter som trenger behandling i spesialisthelsetjenesten. Vi er overbevist om at det blir en kostnadseffektiv og framtidsrettet løsning for denne viktige samfunnsoppgaven, sier Wennberg.
Felles anbud
En viktig del av samarbeidet er at landstingene og regionens lager et felles anbud for seks ambulansefly. Anbudet pågår og tildelingsbeslutningen forventes å komme i første kvartal i 2016.
Kommunalförbundet skal eie og finansiere flyene. Drift, inklusive piloter og daglig teknisk vedlikehold skal håndteres av en privat operatør.
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg har ansvar for den medisintekniske utrustningen, bemanning av helsepersonell, samt en egen flykoordineringssentral.
Planen er at virksomheten med ambulansfly skal starte mars 2018.
Les mer om saken hos Samverkan 112

Powered by Labrador CMS