Luftambulanse

Nytt redningshelikopter veltet under testkjøring

Publisert Sist oppdatert

Det første redningshelikopteret av den nye typen, som ankom Sola tidligere denne uka, har veltet utenfor hangaren, melder VG.

Hendelsen skal ha skjedd like før klokken 15 fredag ettermiddag, ifølge NRK.
Stavanger Aftenblad meldte om ulykken først.

– Helikopteret har havarert under såkalt bakkekjøring, man har kjørt med motor og rotor i gang. Akkurat hva som har skjedd, vet vi ikke, men det har veltet over på styrbord side under denne testkjøringen, sier Brynjar Stordal, pressevakt ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), til VG.

Han legger til at rotorbladene løste fra festet og føyk av gårde.

Det var to personer om bord da ulykken skjedde. Helikopteret av typen AW101 som skal inn i redningstjenestens 330 skvadron kom til Norge på mandag og var ikke i operativ drift. Helikopterne skal erstatte Sea King-modellene.

Statens havarikommisjon

– Det er en alvorlig hendelse, men ingen kom fysisk til skade eller måtte sendes på sykehus, sier Stordal.

Det er ikke kjent om hendelsen skyldes menneskelig eller teknisk svikt. Helikopteret har fått materielle skader. Statens havarikommisjon er koblet inn for å klarlegge årsaken.

– Helikopteret lå på siden. Jeg så «buken» på det fra veien. Det var en hel bråte med personell der og blålys. Det har vært vind her, men den var jo mye sterkere i natt så det virker rart, sier Ståle Tunheim, et øyenvitne, til VG.

Les mer om saken, se bilde og video hos VGeller hos Dagbladet

Powered by Labrador CMS