Luftambulanse

Full krangel om akuttberedskapen

Publisert Sist oppdatert

Det er brutt ut full strid mellom tillitsvalgte og sjefer i Helse Bergen om alvoret i beredskapskuttene, ifølge NRK Hordaland.

Fra 1. juli skal legen som er på akutt helikoptervakt, også ta seg av transport av intensivpasienter mellom Bergen lufthavn Flesland og Haukeland.
– Det er uforsvarlig, sier tillitsvalgt for overlegene ved sykehuset, Hans Torvanger.
Striden startet med at de tillitsvalgte mente kuttene i beredskapen ville gå ut over pasientbehandlingen ved Haukeland Universitetssjukehus.
– Man venter bare på første samtidighetskonflikt der det skjer en alvorlig ulykke et stykke unna og luftambulansen ikke kan rykke ut fordi han er opptatt, sier Torvanger.
Det er leder for akuttmedisinsk avdeling Guttorm Brattebø uenig i. Han mener oppgavefordelingen er medisinsk forsvarlig.
– Vi ønsker på sikt å få til en bedre løsning, men inntil videre må vi fortsette med den rutinen, sier Brattebø.

– Det er direkte usant

Brattebø sier han ikke har andre alternativer enn å bruke luftambulanselegen som er på akuttvakt, fordi Legeforeningen ikke godtar at andre anestesileger som jobber på sjukehuset, tar seg av biltransporten.
– Det er direkte usant. Vi har presentert en løsning som kan settes i gang i morgen. Det er en løsning hvor den andre legen ved den samme seksjonen har vakt for denne typen transport av intensivpasienter, sier Torvanger.

Uenige om alvoret

Begge parter er enige om at akuttberedskapen er svekket, men ledelsen og de ansatte er uenige om hvor alvorlig endringen er.
Siden 1. mars har leger fulgt pasienter mellom Flesland og Haukeland to ganger i uken.
Les mer om saken hos NRK Hordaland

Powered by Labrador CMS