Luftambulanse

466 søkte på jobb – nå har 250 personer fått brev om at de er videre i ansettelsesprosessen

Publisert Sist oppdatert

– Dette viser at flyambulansetjenesten er en attraktiv bransje, sier selskapet som snart tar over flyambulansedriften i nord til Nordlys (krever innlogging).

Siste: Alle ni ambulansefly er tilbake i normal beredskap

Babcock Scandinavian Air Ambulance vant anbudet om flyambulansetjenesten i Helse Nord. Et anbud med en prislapp på 500 millioner kroner i året.

Nå skal det ansettes i 100 nye stillinger. Både styrmann, piloter og kapteiner. I disse dager har over 250 personer fått brev om at de er videre i ansettelsesprosessen.

Flere fra tidligere selskap

– Det er gode søkere på lista. Dette viser at vi er et attraktiv selskap, med konkurransedyktige betingelser, sier administrerende direktør i Babcock Scandinavian Air Ambulance, Marius Hansen.

Han sier at flere av kandidatene som er aktuelle, kommer fra selskapet som i dag har anbudet på luftambulansetjenesten.

– Ja, mange av søkerne som i dag er ansatt hos Lufttransport er absolutt aktuelle. De har jo vist at de leverer en bra tjeneste. De har en erfaring som blir viktig for oss i vår drift.

Marius Hansen sier de har gjort beregninger på betingelsene de tilbyr de ansatte, og at de ligger over både Norwegian, SAS og Widerøe.

– På generell basis kan jeg si at vi tilbyr gode betingelser og et fleksibelt arbeidsskjema. De ansatte jobber 7 dager på, og 7 dager av.

Les mer om saken hos Nordlys (krever innlogging)
Les også: Ambulanseflykrise i nord – mangler piloter
Bakgrunn: Babcock Scandinavian AirAmbulance vant flyambulanseanbud
Tidligere: Piloter har sagt opp. – Vi frykter ikke for framtiden
Les også: Åtte av cirka 100 ambulanseflypiloter har sagt opp og Ber samferdselsministeren om å ordne opp

Powered by Labrador CMS