Innenriks

– Vi er under hardt press

Publisert Sist oppdatert

Ida ringte 113, men måtte vente over en halvtime på ambulanse. - Vi er under hardt press og skulle gjerne styrket ressursene, sier sjefen for AMK-sentralen ved St. Olav til Adressa.

Søndag kveld i Trondheim sentrum: Ida Muren går av bussen. Foran seg ser hun flere mennesker stå rundt en mann som ikke klarer å sitte oppreist. Mannen er svært beruset og får hjelp til å holde hodet oppe så luftveiene holdes åpne.
– Jeg har selv jobbet både i helsevesenet og utelivsbransjen, og så med en gang at dette var en person som hadde fått langt mer enn litt for mye å drikke. Han var rett og slett ikke i stand til å ta vare på seg selv. Jeg ringte derfor 113 og fikk beskjed om at de skulle sende en ambulanse, forteller Muren til Adresseavisen.

Over en halvtimes ventetid

Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) svarte med å sende en ambulanse i retning bussholdeplassen, og ga samtidig veiledning til hvordan Muren skulle hjelpe mannen. I mellomtiden begynte pusten til vedkommende å bli ujevn.
Etter omkring en halvtime dukket imidlertid politiet opp, og to menn tok hånd om mannen i påvente av ambulansen. Selv gikk Muren fra stedet frustrert og oppgitt.

Hardt presset i Trondheim

Sjef for AMK ved St. Olavs Hospital, Sindre Mellesmo, innrømmer at de i perioder har problemer med å ha nok ressurser til alle oppdrag.
- Vi opplever perioder med rush, og det er ikke til å legge skjul på at vi er under hardt press, særlig i Trondheim og nærområdene til byen. Vi skulle gjerne styrket ressursene, sier Mellesmo til Adresseavisen.
Han legger til at det ble respondert på Murens forespørsel om hjelp, men at ambulansen ble omdisponert på grunn av en annen hendelse som ble oppfattet som mer kritisk.
Les mer om saken hos Adressa

Powered by Labrador CMS