Innenriks

Ny rapport: Høy risiko for Nødnett-kollaps

Publisert Sist oppdatert

Det er høy risiko for at Nødnett kollapser i løpet av nettets forventede levetid. Nettet har kostet skattebetalerne mer enn fire milliarder kroner, skriver VG.
Regjeringen og Stortinget har ikke satt av penger til mer enn minimums drift og vedlikehold av nødtatenes lukkede samband, skriver konsulentselskapet Ernst & Young i en fersk rapport.
Ifølge rapporten har Nødnett ingen økonomisk buffer som kan dekke akutte behov dersom Nødnett blir rammet av uforutsette hendelser som sabotasje.
Ernst & Young har gjennomført en såkalt virksomhetsgjennomgang på oppdrag fra DSB, Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap.

Stor risiko

I rapporten reises det sterk tvil om eieren vil kunne sikre at Nødnett opprettholdes på et «relevant og kurant teknisk og funksjonelt nivå».
VG har fått innsyn i rapporten, hvor EY slår fast at det er risiko for at Nødnett ikke vil få penger til å reinvestere, og dermed opprettholde en forventet standard.
Det betyr at nødetatenes ønske om å kunne overføre bilder og video i realtid mellom nødetatene og inn til deres operasjonssentraler, er helt i det blå.
DSB-sjef Cecilie Daae bekrefter rapportens innhold overfor VG, og sier at hun nå har varslet sin eier, justisminister Per Willy Amundsen (Frp), om rapportens innhold:
– Vi har bedt om et møte med Justisdepartementet for å diskutere situasjonen, sier Daae.

Les mer om saken hos VG

Powered by Labrador CMS