Innenriks

Kun Ålesund og Vanylven har redningsdykkere i fylket

Publisert Sist oppdatert

I Møre og Romsdal er det bare Ålesund og Vanylven som har redningsdykkere. En statlig finansiert dykkertjeneste bør vurderes, mener teamleder, ifølge Sunnmørsposten.
En eldre mann omkom onsdag etter at bilen han satt i endte utfor kaia ved havneterminalen på Moldegård – ikke langt fra Molde brannvesen.
Bilen var på 18 meters dyp og mannskap fra lokalt brannvesen var raskt på stedet. Men de hadde ikke utstyr til å dykke – og måtte nøye seg med å fridykke i overflaten.
Dykkere fra Ålesund ble fløyet inn, og var på plass etter 15-20 minutter.

Skal ha ny analyse

Vakthavende brannsjef i Molde, Steinar Flusund, sier det er naturlig å foreta nye risiko- og sårbarhetsanalyser (ROS) etter en slik hendelse.
I dag er det etter en såkalt kost/nytte-vurdering konkludert med at det kun er behov for overflateredning i Molde kommune. Flusund sier at de selvfølgelig ønsker all beredskap de kan få, men redningsdykkertjenesten er kommunal og bevilgningene fra lokale politikerne avgjør dykkerberedskapen.

– For tilfeldig

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) konkluderer i en ny rapport med at dagens redningsdykkerberedskap er for tilfeldig.
I rapporten kommer det fram at en landsdekkende tjeneste kan etableres i kombinasjon med offentlige, private og frivillige ressurser.

Bør styrkes

I tillegg til to frivillige aktører, har kun 16 av landets 280 brannvesen redningsdykkertilbud.
Les mer om saken hos Sunnmørsposten

Powered by Labrador CMS