Innenriks

Klatret nesten 1000 meter for å redde en skadet turgåer

Publisert Sist oppdatert

Røde Kors-frivillige i Lyngen måtte ta beina fatt og klatre nesten 1000 meter for å redde en skadet turgåer etter at vanskelige værforhold, med sterk vind og snø, gjorde at hjelp fra både redningshelikopter og luftambulanse måtte avbrytes.
– Det var veldig tøft, sier Frode Hansen til TV 2. Etter 30 år som frivillig i Røde Kors-frivillig var dette det hittil tøffeste oppdraget.
Onsdag ettermiddag kom meldingen om at en utenlandsk turgåer hadde skadet seg på Kavringtinden (1289 moh.) i Lyngen i Troms. Mannen var en del av et turfølge på rundt åtte personer, og klarte ikke å komme seg ned på egenhånd.
Rundt ti frivillige fra Røde Kors Lyngen deltok i redningsaksjonen. For å komme opp den bratte fjellsiden måtte de klatre mange høydemeter.
– Vi kom oss opp med skuter så langt vi hadde mulighet. Deretter måtte vi først gå på ski, deretter til fots og med stegjern, og til slutt til fots igjen, forteller Hansen.
Turen ble krevende selv for de erfarne Røde Kors-frivillige.
– Vi måtte hele tiden pushe på og komme oss videre, fordi skiftene i været var så store. Det var delvis oppimot full orkanstyrke, sier han.
Til slutt kom de seg opp på toppen og fikk reddet ned mannen. Mannskapene var ikke nede fra fjellet igjen før rundt midnatt.
Les mer om saken hos TV2

Powered by Labrador CMS