Innenriks

Her vil Vefsn bygge regionens nye sykehus

Publisert Sist oppdatert

På vestsiden av Toven, slettene på Ollmoen, Skjervengan, og Nesbruktomta, er alternativene Vefsnkommune vurderer å foreslå som tomter til et eventuelt nybygg for Helgelandssykehuset, skriver Brønnøysunds Avis
Mye tyder på at de kommende månedene vil by på intensivert debatt om hvordan, og hvor, framtidig sykehusstruktur på Helgeland skal utvikles. Vefsn kommune er i full gang med å utarbeide forslag til alternativer for et nybygg som skal romme all sykehusaktivitet på Helgeland.
Fire muligheter
Vefsn kommune har foreløpig ikke kommet med sine formelle forslag, men avisa Helgelendingen har presentert brev sendt til grunneiere i aktuelle områder.
Nyland, Holandsvika: Et skogsområde på vestsiden av FV 78, på motsatt side av den tidligere
gipsfabrikken, er blinket ut som aktuell sykehustomt.
Ollmoen, et flatt område ved E6, ovenfor Halsøya nordøst for Mosjøen sentrum, langs veien innover til landbruksskolen, er i dag blant annet brukt til ski­stadion.
Skjervengan, gamle Heimevernleiren i Mosjøen sentrum, ikke langt fra dagens sykehusanlegg, er aktuell både som sykehus og ny videregående skole.
Nesbruket, den tidligere sagbruks-tomta ved fjorden, rett sør for Toppen Folkehøgskole. Tomta ble kjøpt av kommunen for en del år tilbake.
Hvis du vil lese hele saken, må du kjøpe papirutgaven av Brønnøysunds Avis for 27. juli

Powered by Labrador CMS