Innenriks

Bjørnholt videregående skole i Oslo innfører adgangskontroll

Publisert Sist oppdatert

– Det ville vært fint om alle skoler kunne vært åpne, men vi har hatt flere uheldige episoder og trusler om vold hos oss, sier rektor Else Birgitte Roscher-Nielsen ved Bjørnholt videregående skole til Aftenposten.
– Derfor innfører vi nå et adgangskontrollsystem, for å hindre uønskede elementer i å ta seg inn på skolen, forteller rektoren.
Med det sikter Roscher-Nielsen til elever fra andre skoler, men også personer og gjenger som kun kommer for å lage bråk.
I praksis betyr dette at innenfor hovedinngangen ved skolen vil et portsystem kreve at elever og ansatte viser adgangskort for å komme inn. Besøkende vil måtte skrive seg inn i resepsjonen.
– Vi har veldig fokus på trygghet i læringsmiljøet for å kunne gi god opplæring til våre elever. Vi har et veldig stort bygg, og det er viktig for oss å ha kontroll over hvem som er her til enhver tid, sier Roscher-Nielsen.
I tillegg til adgangsportene, som allerede er satt opp, er pullerter plassert utenfor skolebygningen for å forhindre råkjøring i området rundt skolen.
Bjørnholt videregående skole ligger i Søndre Nordstrand bydel, helt sør i Oslo.
Les mer om saken hos Aftenposten

Powered by Labrador CMS