Innenriks

– Beredskapen i Norge er på full fart i nedoverbakke

Publisert Sist oppdatert

Etter nyttår har de kun hatt én ambulanse i Sortland kommune, og på to uker har det oppstått flere alvorlige situasjoner, ifølge NRK Nordland.

Bakgrunn: Færre ambulanser - flere oppdrag
Sortland har nå i to uker bare hatt kun én ambulanse i beredskap i kommunen. Det har allerede skapt flere alvorlige situasjoner der mangelen på ambulanse har skapt problemer.

Måtte kjøre syk far selv til sykehuset

Det var Vesterålen Online som omtalte saken først, der en familie fortalte at ambulansen ikke hadde mulighet til å kjøre deres syke far til sykehuset.
– Selv om legen var tydelig på at pappas tilfelle uten tvil kvalifiserte til bruk av ambulanse, fikk vi beskjed om at det pågikk stor blålysaktivitet, og at ingen ambulanse var tilgjengelig for tilkalling, forteller datteren til vol.no.

Frykter for fremtida til ambulanseberedskapen

Ola Yttre, leder i Ambulanseforbundet ser alvorlig på saken. Han forklarer at mange områder er utfordrende med tanke på beredskap.
– Vi kan ikke ha ambulanser ute på hver eneste holme i landet, men beredskapen må være der likevel. Hvis det oppstår samtidige situasjoner, der man bare har én ambulanse, skal det lite til før det blir fatalt, sier han.
I november i fjor meldte VG at det har blitt færre 69 ambulanser siden 2002. Samtidig har oppdragsmengden økt med 42 prosent.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS