Fagstoff

Operert tre ganger: Ambulansearbeideren fra Falck kalte Lasse pinglete

Publisert Sist oppdatert

Lasse Jannerup skadet benet ille, men en ambulansearbeider fra Falck tok ikke smertene seriøst, ifølge TV Øst.
DANMARK: Han snublet over en kant og landet svært uheldig på en festival. Det kostet ham et komplisert brudd på begge sider av knokkelen ved det ene kneet og et avrevet korsbånd.
Nå er Lasse Jannerup innlagt på Nykøbing Falster Sygehus, han har blitt operert i beinet tre ganger og skal ha en fjerde operasjon i morgen.

Tok ham ikke seriøst

Men som om det ikke alt var ille nok, så beskriver den unge mannen også en kjedelig opplevelse med Falcks ambulansearbeider etter fallet.
- Samarittene fikk meg på en båre og bar meg til teltet deres. De forsøkte å kjøle ned kneet, men bestemte raskt at jeg måtte på sykehus. Jeg kunne ikke bevege beinet og derfor tilkalte de ambulanse.
Men den ene av Falck-arbeiderne trodde angivelig ikke helt på at omfanget av Lasses skade var særlig stort.
- Han tok det ikke så seriøst. Han sa først at det nok bare er slaget, og at jeg var pinglete. Han syntes det ville være overkill å kjøre meg på sykehuset, når det kunne skje verre ulykker enn det som var skjedd meg.
- Han syntes jeg skulle ta en drosje. Så sa jeg for spøk at jeg kunne jo like gjerne kjøre selv. Det ga han meg rett i. Så måtte jeg fortelle ham jeg ikke klarte å bevege beinet og ikke klarte å komme meg av båren igjen.

Morfin før røntgen

Falck-arbeideren ga seg til slutt og gikk med på å kjøre ham til sykehuset. Ifølge Lasse nektet han å gi ham noe smertelindrende underveis. Han fastholdt at det nok var selve slaget som førte til smerter.
På Nykøbing Sygehus viste det seg at Lasse Jannerup skulle ha morfin slik at legene kunne rette beinet og ta røntgen. Bildet avslørte at det var flere brudd i beinet.

Falck beklager opplevelsen

Lasse Jannerup har i etterkant delt et Facebook-innlegg om sin opplevelse, som et familiemedlem har delt videre på Falck Denmarks side. Her fremgår det tydelig at Falck tar opplevelsen seriøst.
- Når våre medarbeidere rykker ut så skal de selvfølgelig alltid ta den tilskadekomne alvorlig, da han jo selv best vet hvor vondt det gjør. Det er aldri 'for gøy', at man tilkaller en ambulanse, og alle tilskadekomne fortjener selvfølgelig å bli hørt og tatt seriøst. Derfor er vi lei for det vi hører at Lasse har opplevd, skriver en av deres medarbeidere.
Til Ekstra Bladet bekrefter kommunikasjonsdirektør Morten Jeppesen fra Falck at de ser nærmere på saken.
- Vi er gått i gang med å gjøre en grundig undersøkelse av det som har foregått. Har det foregått slik som beskrevet så er det meget alvorlig og dypt beklagelig, sier han til avisen.
Les mer om saken hos TV Øst

Powered by Labrador CMS