Hopp til hovedinnhold
Klinikkleder ved Klinikk for prehospitale tjenester i Helse Nord- Trøndelag, Øystein Sende, forteller om et økende rekrutteringsproblem til ambulansetjenesten i Helse Nord- Trøndelag. Foto: privat.


Vikarer forteller om en hverdag preget av fryktkultur, diskriminering av gravide og "lufting av vikarer"

Klinikkleder Øystein Sende og vikarer i Helse Nord- Trøndelag har vidt forskjellige forklaringer på hvorfor tjenesten sliter med rekruttering av vikarer og lærlinger.

Namdalsavisa omtalte saken først (saken ligger bak betalingsmur).

Flere vikarer Ambulanseforum har snakket med fra Helse Nord - Trøndelag forteller om en hverdag preget av fryktkultur, diskriminering og "lufting av vikarer".

Klinikkleder ved Klinikk for prehospitale tjenester i Helse Nord- Trøndelag, Øystein Sende, har derimot en annen forklaring på rekrutteringsproblemene i tjenesten.

– Årsaken til rekrutteringsutfordringene for ambulansetjenesten er sammensatt, det er flere grunner til den økende utfordringen. Det ble ikke ble påstartet ett nytt kull for bachelor paramedisin ved Nord universitetet i Namsos i 2021 og 2022.

Heller ikke ved universitetets campus i Bodø ble det startet opp nytt kull nå høsten 2022. Samtidig valgt en stor del av elevene ved Olav Duun videregående skole i Namsos, som er den skolen vi vanligvis rekrutterer lærlinger fra, og gå videre med påbygg fremfor å søke lærlingeplasser hos oss fra høsten 2022.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.