Hopp til hovedinnhold
Lillian Solbakken er nå ambulansesjef i Vestre Viken. Foto: Jørn Finsrud.
Lillian Solbakken er nå ambulansesjef i Vestre Viken. Foto: Jørn Finsrud.


Ny ambulansesjef venter store forandringer de neste årene

– Jeg tror at i tiden fremover kommer alt til å skje i ambulansetjenesten, sier Lillian Solbakken. Hun har nylig takket ja til stillingen som ambulansesjef i Vestre Viken.

Solbakken har mange års erfaring fra ambulansetjenesten. Hun startet som lærling i 1998, gikk paramedisin i 2006. Etter dette har hun tatt kriseledelse og helseledelse. Nå er den nye ambulansesjefen i det siste året av en erfaringsbasert master i ledelse på BI Siden. 2017 har hun vært i ledelsen som seksjonsleder. Videre som konstituert ambulansesjef i Vestre Viken. Nå er hun ansatt som ambulansesjef. Hun gleder seg til årene fremover med fremtidige utfordringer som måtte komme. For hun er ikke i tvil: Mye vil skje med ambulansetjenesten de neste årene. Ikke i morgen, men i ikke alt for fjern fremtid.

– Vi tror at ambulanse-Norge har vært gjennom mange endringer i årene som har vært. Medisinene er jo blitt flere og bedre. Prosedyreverk er blitt bedre, og den biten der. Nå er jeg sikker på at vi står overfor en digital transformasjon i ambulansetjenesten, som kommer til å endre alt, sier Solbakken. Ambulanseforum treffer den nye ambulanselederen i de nye lokalene til administrasjonen i Drammen.

Droner og videooverføring

– På hvilken måte vil vi se endringene?

– Vi vet ennå ikke hvilke muligheter som ligger der, i fremtiden. Noe blir litt av det vi har sett i ambulanse-Norge. Ta Innlandet for eksempel. Der begynte de å se på muligheten med droner for fem-seks år siden. De har fått muligheten for videooverføring på hjelmene. Kommunikasjonsmulighetene er også blitt bedre med mobil og videooverføring. Nordlandssykehuset har startet opp med plaster som sender inn data ved hjertestans. Hos oss bruker vi VR på fagdager.  Det skjer så mye, og det er kjempemoro, sier en entusiastisk ambulanseleder.  

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.