Hopp til hovedinnhold
På NTNU på Gjøvik har paramedisin-studenter hatt traumeuke i samarbeid med andre helsearbeid-studier. Foto: Jørn Finsrud.

Traumeuka: Her lærer paramedisin-studentene samarbeid på tvers av studiene på NTNU

På NTNU på Gjøvik har paramedisin-studenter hatt traumeuke i samarbeid med andre helsearbeid-studier. Foto: Jørn Finsrud.


Paramedisin-studenter på NTNU på Gjøvik får prøve seg i samarbeid med andre helsearbeidere. I sentrum er lille Henrik som har falt ned fra et tre.

Når Ambulanseforum ankommer NTNU på Gjøvik er det full aktivitet i korridorene. Det er traumeuke, og paramedisinstudentene lærer om traumemottak sammen med studenter fra radiografutdanningen og videreutdanningsstudenter i anestesi, intensiv og operasjonssykepleie. Akkurat nå vi kommer inn er det pause. Straks er det nye oppgaver til de forskjellige gruppene som består av en miks av helsearbeidere. Blant hvitkledde og grønnkledde er det også rødkledde. 

Henrik faller ned et tre

Det hele kan sies å begynne med et eple som skal plukkes ned fra et tre av 12 år gamle Henrik fra Hamar.

– Du skjønner, Henrik med familien er i Ålesund. De er på ferie. I Ålesund faller han ned fra et tre og blir akuttskadet. Henrik blir vurdert så hardt skadet at han flys til St. Olav i Trondheim. Når han er ferdig behandlet flyttes han til sykehuset Innlandet, der han hører hjemme. Og til slutt ender det bra, sier førsteamanuensis Randi Stokke på NTNU på Gjøvik. 

På denne måten, med å besøke alle stedene, involveres NTNU på Gjøvik, i Ålesund og i Trondheim. Hensikten er at det skal være læring på tvers av campusene. 

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.