Hopp til hovedinnhold
Babcock sitt jetfly under take off. Foto: Luftambulansetjenesten HF


Flystreiken: Holder ambulanseflyene utenfor streiken

Den pågående flystreiken skal ikke påvirke ambulanseflyene, ifølge flyteknikernes fagforeningsleder.

– Vi har ingen interesse av å ramme syketransport og ambulansefly. Her er det ingen streikeplaner, sier flyteknikernes fagforeningsleder Jan Skogseth til Dagbladet.

NHO Luftfart og Norsk flytekniker organisasjon (NFO) meklet flere timer på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt fredag. Da partene ikke kom til enighet ble det klart for flystreik fra og med lørdag morgen.

I første omgang betyr det at 31 flyteknikere ved SAS, Norwegian og Widerøe tas ut i streik, med opptrapping av 75 flyteknikere fra mandag morgen.

Ingen ambulansestopp

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs påpeker overfor Dagbladet at flyteknikerne som er organisert i NFO også er ansatt i Babcock.

– Hvis det blir tatt ut flyteknikere i streik her, kan det blir fare for liv og helse, sier han.

– Det har vi ingen planer om. Det er svært lite sannsynlig at vi tar ut flyteknikere i Babcock i streik. Vi har ingen interesse av å ramme syketransport og ambulanseflytransport, sier NFO-leder Jan Skogseth til Dagbladet lørdag ettermiddag.

Babcock Scandinavian AirAmbulance er Nordens største luftambulanseselskap. I 2019 overtok Babcock driften av ambulanseflyene i Norge. De assisterer ca. 10 000 pasienter i året.