Ambulanse

– Vi produserer så god beredskap som vi kan med de midlene vi har

Publisert Sist oppdatert

Ambulansesjef i Nordlandssykehuset Jan-Ove Edvardsen, sier tillitsvalgt Yngve Jakobsen får mene det han vil, men at NLSH ikke har midler til bedre beredskap enn de har, ifølge Vesterålen Online.
Bakgrunn: Ambulansekutt har redusert beredskapen, det er ikke greit
Les også: Ny ambulanse-sjanse og – Det ble ikke mye dialog
Tidligere: Feil på feil i Bladet Vesterålens leder
– Jeg skulle gjerne hatt det slik at vi hadde to ambulanser mer på hvert eneste sted i Nordlandssykehusets nedslagsfelt, men det får vi ikke. Styret har bevilget en pott med penger og den må vi forvalte på best mulig måte for å gi så god beredskap som mulig, sier Edvardsen som altså er ambulansesjef i NLSH.
Om kritikken fra tillitsvalgt Yngve Jakobsen, sier han.
– Jeg vil ikke gå inn i en ny polemikk om beredskap. Det har vi sagt nok om tidligere. Yngve får lov å mene hva han vil og får gjerne være kritisk, sier Edvardsen.

– Tidligere i beredskap

– Jakobsen sier beredskapen er dårligere nå enn før nyttår. Hva mener du?
– Dette er et sammensatt bilde. Tidligere kjørte ambulansene pasienttransport-oppdrag. Det er nå tatt over av de hvite bilene. Det gjør at ambulansene i Vesterålen er tidligere og oftere i beredskap enn tidligere.

– Maks uflaks

Om tilfellene hvor brannvesenet i Øksnes har måttet rykke ut til helserelaterte hendelser i Bø, sier han.
Bakgrunn: Ambulansen opptatt i annet oppdrag - brannvesenet måtte frakte pasient selv
– Det er maks uflaks at vi får tilfeller hvor alle bilene er opptatt på andre oppdrag. Det skjer også ofte i andre deler av landet og NLSH sitt nedslagsfelt. Det er AMK som sitter med flåtestyring og det er en vanskelig jobb. Vi skulle gjerne hatt flere biler, men vi må styre beredskapen med den flåten vi har.
Han vil samtidig gi ros til brannvesenet.
Les mer om saken hos Vesterålen Online

Powered by Labrador CMS