Ambulanse

– Vi har sendt bekymringsmelding

Publisert Sist oppdatert

Legevakta i Alta er urolig for 30 måneder uten nærhet til ambulanse, melder Altaposten.
– Vi har sendt bekymringsmelding, sier assisterende leder Wenche Bodil Andersen.

Til Thomasbakken

Om kun dager og senest 1. august, skal ambulanser og medarbeidere og utstyr ut av stasjonen ved Alta helsesenter, og inn i leide lokaler hos Rørlegger Dan Berg AS på Thomasbakken. Det var iFinnmark som nylig meldte dette, fordi stasjonen skal rives til fordel for nytt omsorgssenter, og fordi helsesenteret bygger ut til Klinikk Alta.
Den praktiske konsekvensen er avstanden til legevakta, som nå øker fra noen sekunders løpetur, til noen minutters kjøretur.
– Vi er urolige, og har på vegne av legevakta sendt bekymringsmelding blant annet til kommuneoverlege Kenneth Johansen, sier ansvarshavende for legevakta i Alta, Wenche Bodil Andersen.

Liten og sliten

– Nærheten til legevakta blir i en periode skadelidende. Det har større praktisk betydning for legevakta enn for oss, men er likevel noe som selvfølgelig opptar ambulansefolket i Alta, sier Knut Arne Moe, leder for ambulansetjenesten i Alta.
– Samtidig gleder vi oss til å flytte inn i ny stasjon. Dagens stasjon ble bygd for åtte, vi er tjue, sier han. Det var rundt april i år at Moe og medarbeidere ble kjent med riveplanen, og han sier de har lett med lys og lykter etter sted å være.
I fjor hadde ambulansetjenesten i Alta 3979 oppdrag, 11 hver dag i snitt. Noen få av oppdragene kom over 113, fra legevakta i Alta. De besto i å hive seg opp og skynde seg over plassen.
Les mer om saken hos Altaposten

Powered by Labrador CMS