Ambulanse

Venter med behandling av fremskutt ambulanseenhet

Publisert Sist oppdatert

Direktøren trekker saken om fremskutt ambulanseenhet på Skaidi inntil videre. Sammenblanding med debatten om møtekjøring er årsaken, melder Finnmarkssykehuset.
Siste: – Ingen sammenheng med ambulansebytte
Bakgrunn: Går for omlasting i en prøveperiode
Administrerende direktør Eva Håheim Pedersen varslet styret onsdag at hun trekker styresaken om fremskutt ambulanseenhet inntil videre. Styreleder Harald Larssen støtter direktørens vurdering.
- Årsaken er at en fremskutt ambulanseenhet, som skal styrke ambulanseberedskapen for alle kommunene i Vest- og Indre Finnmark, blandes sammen med debatten om møtekjøring med pasienter. Dette er uheldig fordi det skaper forvirring og flytter fokuset fra hensikten med en ny ambulanseenhet. Derfor ønsker direktøren å trekke saken inntil videre, sier Larssen.
Da styret i april behandlet Ambulanseplan for Finnmarkssykehuset HF 2019 – 2029, ba det samtidig om å få utredet en fremskutt base for ambulanse på Skaidi, hvor en ambulansebil er fast stasjonert og i beredskap. Bakgrunnen var blant annet en rapport fra SINTEF, samt høringssvar fra de berørte kommunene.
Formålet med å etablere en fremskutt base er å styrke ambulanseberedskapen i omlandet ved å flytte en ambulansebil fra Hammerfest, og la den være fast stasjonert på Skaidi. Den fremskutte basen var foreslått som et pilotprosjekt, med en prøveperiode på ett år.
Les hele pressemeldingen hos Finnmarkssykehuset

Powered by Labrador CMS