Ambulanse

Mener det går for lang tid

Publisert Sist oppdatert

Ambulansene i Sogn og Fjordane oppfyller ikke kravet til responstid. LHL krever at ambulansetjenesten i fylket blir rustet opp og styrket, skriver Fjordenes Tidende.
Stortinget har fastsatt at 90 prosent av de akutte hendelsene skal nås med ambulanse innen 12 minutter i tettbygde strøk og 25 minutter i grisgrendte strøk.
– I Sogn og Fjordane mangler det mye på dette, skriver Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) i en pressemelding.
Av ambulanseutrykninger fra mai til august 2015 var det bare 80 prosent som var fremme på stedet innen 25 minutter etter at meldingen tikket inn.
– Vi kan ikke akseptere at alvorlig syke pasienter i Sogn og Fjordane skal få enda lenger ventetid på hjelp enn andre steder i landet, skriver organisasjonen i pressemeldingen.
Tidsbruken på ambulanseoppdrag for Helse Førde har auka jamt og trutt dei siste åra. Det same har talet på oppdrag, skriv NRK.
– At tidsbruken aukar indikerer at nokre oppdrag har lenger transportstrekning. Det fortel ambulansesjef i Helse Førde, Stian Sægrov. Han presiserer samstundes at dette ikkje har ført til utfordringar med kapasiteten. Endringane er i tråd med den nasjonale utviklinga, og heng saman med eldrebølgja, samt strukturendringar i legevakter og sjukehusfunksjonar, ifølgje Sægrov.
Les mer om saken hos Fjordenes Tidende

Powered by Labrador CMS