Ambulanse

– Man er der for å hjelpe, og det liker jeg

Publisert Sist oppdatert

Engasjementet for medmennesket brenner sterkt i Hanna. Sokndalsjenta har nettopp begynt i lære på ambulansestasjonen i Egersund, og tror oppdragelsen har hatt mye å si for yrkesvalget, skriver Dalane Tidende (krever innlogging).

Sokndalsjenta har nettopp begynt i lære på ambulansestasjonen i Egersund.

– Jeg har blitt lært opp til å tenke at alle mennesker er like mye verdt og at vi skal ta vare på dem som ikke alltid har noen å være med. En skal ikke forskjellsbehandle, men se alle med samme syn. Det er viktig i ambulansen. Du skal møte alle på samme måte – uansett om det er kongen, eller om det er en som kanskje ikke har et hjem. Alle er personer, og det har ikke noe å si om du er rik og fattig.

Hanna kommer fra en sammensveiset familie, forteller hun, og liker godt å være i lag med andre mennesker.

Visste ikke hva hun ville

18-åringen framstår reflektert og sikker i sin sak. Valget om å satse på ambulansen sammenfaller naturlig med hennes filosofi om det å være menneske. Men hun var ikke alltid like sikker.

– Jeg begynte på helse- og oppvekst, da det var det alle andre gjorde. Jeg visste ikke hva jeg ville bli, forteller hun.

Men da de begynte å lære om de ulike retningene som var mulige å velge etter Vg1, merket hun at spesielt ambulansefaget tiltrakk henne. Men hun var fortsatt usikker. Kun én skole tilbyr ambulansefag i Rogaland. Den ligger i Sauda.

– Det var så langt vekke. Først tenkte jeg at jeg ikke kunne reise. Men jo mer jeg lærte om faget, jo gøyere hørtes det ut.

Så hun søkte, men kom ikke inn. Dermed begynte hun på linja helsefagarbeider på Dalane videregående skole.

– Men jeg visste at jeg ikke ville bli helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider. Det er veldig gøy å jobbe med eldre, barn og unge, men jeg hadde mer lyst til å jobbe med akuttmedisin – og det som skjer før pasienten kommer til sykehuset.

I løpet av den første uka har det handlet mest om å bli kjent med utstyret på stasjonen og hvordan oppdragene er bygget opp. Men hun får være med på alt hun selv er komfortabel med.
– Det er alltid lov til å si ifra. De er veldig flinke til å ta vare på oss og se om noe er vanskelig. De legger godt til rette for oss, roser hun.
Les saken her (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS