Ambulanse

– Ingen har dødd i sykebilen

Publisert Sist oppdatert

Finnmarkssykehuset avviser dødsfall, skriver Altaposten.
Altaposten har latt Finnmarkssykehuset lese saken sårbarhetsanalysen som er en del av «idèfaserapport Nye Hammerfest sykehus». Sykehuset er kostnadsestimert til mellom to og tre milliarder kroner. Her berøres kolonnekjørt og vinterstengt fjellovergang på Sennaland kun med to setninger. Venstres toppkandidat Trine Noodt har null tillit til Helse Nord og Finnmarkssykehusets utredninger som ligger til grunn for en sykehusstruktur hvor Vest-Finnmark skal betjenes at et nytt sykehus i Hammerfest.
– Innbyggerne i Alta og Kautokeino vet at stengte og kolonnekjørt vei over Sennalandet tar liv og gir enkeltpersoner alvorlige helseskader. Når Finnmarkssykehuset sårbarhetsanalyse kun bruker to setninger på denne utfordringen i en rapport på totalt nesten 500 sider er det nesten så en må le. Dessverre blir det gråt i stedet for latter fordi vi vet konsekvensene av hva det er å ikke ha tilgjengelighet til akuttilbud, klargjør Noodt i Altaposten-saken.
I oppslaget blir også kravet om granskning av manglende utredning og påstand om at utredninger som er gjort er tilpasset en konklusjon om at det ikke skal være akuttsykehus i Alta. På vegne av Finnmarkssykehuset gir kommunikasjonssjef Iver Greiner følgende kommentar:
– Vi vet at lange avstander er en utfordring, men vi har ikke hatt dødsfall i ambulansebilene som følge av stengte eller kolonnekjørte veier. Spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten har et godt samarbeide generelt, og dette samarbeidet er ytterligere styrket i Alta og Lakselv der Luftambulansetjenesten er stasjonert. Personell fra luftambulansen bistår med sin fagkompetanse både for legevakt, kommuneleger og ambulansetjenesten. Vår erfaring er at AMK styrer ressursene på en god måte, og både ambulansefly og redningshelikopter benyttes når det haster.
Les mer om saken hos Altaposten

Powered by Labrador CMS