Ambulanse

Gikk til angrep mot ambulansepersonell med kniv

Publisert Sist oppdatert

Et oppdrag i Froland kunne ha gått virkelig galt torsdag ettermiddag, da pasienten gikk til angrep og drapstruet ambulansearbeiderne med kniv. Flere ambulansearbeidere ønsker nå tilgang på knivsikker vest, ifølge Frolendingen.
Det var i forbindelse med et assistanseoppdrag at ambulanse fra Arendal ble sendt til Froland. Pasienten skal ha ytret ønske om hjelp, og situasjonen gjorde at også politiet rykket ut til stedet.
Når ambulansepersonellet kom fram til stedet, skal kvinnen ha drapstruet dem med kniv og gått til angrep på de to ambulansearbeiderne. De måtte bruke en plastbåre som skjold for å få kontroll på pasienten og våpenet.
Blir siktet
Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, bekrefter til Frolendingen at en person ble pågrepet av politiet. Det er utferdiget en midlertidig siktelse mot pasienten for trusler med kniv mot helsepersonell.
Bør ha vest
Etter hva Frolendingen kjenner til, har det i lengre tid vært et ønske fra flere ansatte ved PTSS om tilgang på knivsikker vest ved helseoppdrag hvor rus eller psykiatri er inne i bildet. Dette kravet støttes også av politikilder vi har vært i kontakt med.
– I utgangspunktet var hendelsen snakk om et serviceoppdrag for nødetatenes del, men det endte som du kjenner til opp med trusler mot ambulansepersonellet. Pasienten skal ha truet med å ville drepe dem med kniv, og helsepersonellet måtte bruke en plastbåre som skjold for å få avvæpnet vedkommende, forteller leder for etterforskningsseksjonen ved Arendal politistasjon, kriminalsjef Jens Martin Reiersølmoen.
Skjer sjelden
Det har de siste tre årene vært flere tilfeller av trusler og vold mot personell fra nødetatene i Agder, men det er sjeldent at dette finner sted i Froland. Under torsdagens aksjon var to politienheter på stedet for å assistere ambulansepersonellet.
Les mer om saken hos Frolendingen

Powered by Labrador CMS