Ambulanse

Frykter at flere helikoptere skal bli reservedeler

Publisert Sist oppdatert

Innfasingen av nytt redningshelikopter i 330-skvadronen fikk en dramatisk begynnelse da det første eksemplaret veltet under bakkekjøring i november i fjor. Nå risikerer det forulykkede helikopteret å bli brukt for deler, et scenario regjeringen nå må svare Stortinget om, ifølge, Stavanger Aftenblad (krever innlogging).

BEREDSKAP: De nye Leonardo AW101-helikopterne til Luftforsvarets redningstjeneste, 330-skvadronen, skulle etter planen fases inn fra og med høsten 2017. Arbeidet med å la helikopteret overta etter arbeidshesten Westland Sea King fikk seg derimot en solid ripe i lakken da det første helikopteret til Sola veltet under bakkekjøring på tarmacen ved skvadronens nye hangar på østsiden av flyplassen.

Det gikk heldigvis bra med besetningen, men helikopteret fikk seg en kraftig trøkk. Nylig ble helikopteret sendt til England via Risavika for undersøkelser ved fabrikken i Yeovil. Hva som blir helikopterets videre skjebne er foreløpig uvisst, men ifølge Stavanger Aftenblad kan det bli aktuelt å bruke helikopteret til reservedeler for den øvrige helikopterflåten.

Du kan lese mer her (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS