Ambulanse

Falt av ambulansebåren etter operasjon på en halv million kroner

Publisert Sist oppdatert

Ambulansepersonellet sikret ikke lamme Mike (45) fast i båren. Han forsøkte å si ifra, men ble avfeid. Dermed deiset han rett i asfalten med sin nyopererte skulder, ifølge Fredrikstad Blad.
Mike Charles Lillehjem (45) ligger i sykehussengen i leiligheten i Fredrikstad sentrum og skjelver. Han er gjennomfrossen etter dagens uhell på Rygge lufthavn.
– De var fem personer som stod rundt meg og ingen av dem fulgte med, så jeg klasket rett i asfalten. Heldigvis landet jeg ikke direkte på den nyopererte skulderen, men jeg har sinnsykt vondt nå. Jeg håper ikke operasjonen ble ødelagt av dette, sier 45-åringen som nå må spise smertestillende etter uhellet.

Ble ikke sikret

Uhellet skjedde etter han var tatt ut av flyet og lagt på båren som skulle inn i ambulansen. I flyet var han godt sikret, men en slik sikring ble ikke gjort etter han ble lagt på ny båre.
– Jeg reagerte på at jeg ikke ble sikret, så jeg sa ifra til de som stod rundt meg. Da fikk jeg beskjed om at jeg skulle la dem gjøre jobben sin, sier Charles Lillehjem.
Han legger til at han har kjørt sin del med sykebil etter han ble lam, og aldri har opplevd å ikke bli sikret tidligere.

Bekrefter at pasienten falt

Kommunikasjonsansvarlig ved Sykehuset Østfold, Bjørn Hødal, bekrefter at hendelsen fant sted.
– Det stemmer at pasienten falt av båren. Det skulle ikke skjedd, og vi er lei oss for det, sier han til FB.
– Hvorfor falt han av?
– Det prøver de å forklare nå i rapporten, så jeg vil ikke gå i detalj før vi har en full oversikt over hendelsen. Det er meldt inn avvik og det blir behandlet på mandag. Da vil vi også kontakte pasienten for å få hans versjon, sier Hødal.
Les mer om saken hos Fredrikstad Blad

Powered by Labrador CMS