Ambulanse

Dyrere enn ventet: Bios-kjøp koster dansk region over 50 millioner kroner

Publisert Sist oppdatert

Region Syddanmarks udgifter ved at overtage ambulancedriften har vist sig at være mere end dobbelt så dyr end først beregnet, ifølge Avisen.
Det har kostet Region Syddanmark millioner av kroner å overta ambulansedriften fra konkursdømte Bios. Det viser en utregning som DR Fyn og Fyens Stiftstidende har gjort.
Regionen har inntil videre brukt 52,8 millioner kroner på overtakelsen. Det er langt mere enn det beløpet politikerne presenterte på et pressemøte den 26. juli etter at regionsrådet hadde vedtatt å insource ambulansedriften.
Her fortalte man at man ville ha utgifter for 20 millioner kroner til rekruttering og fastholdelse av medarbeidere, og man ville investere én million kroner til å oppgradere vaktsentralen.
Et notat fra mandagens regionsrådsmøte viser at regionen har brukt ytterligere 28 millioner kroner på å overta Bios medarbeidere, ambulanser og stasjoner, samt 3,8 millioner kroner på blant annet å kjøpe en ekstra ambulance fra Responce for å få driften til å henge sammen.
Samlet ender regningen på 52,8 millioner kroner. Men det beløpet er mer teknisk enn som så, forklarer leder for Præhospitaludvalget Thyge Nielsen (V):
- De 28 millionene som er brukt til å kjøpe Bios er en investering i fremtiden som vi kan avskrive i årene som kommer. De 21 millioner kronene er derimot en engangsutgift.
Les mer om saken hos Avisen

Powered by Labrador CMS