Ambulanse

Det har vært dager hvor det har vært tomt for ambulanser

Publisert Sist oppdatert

Etter flere episoder og avvik i ambulansetjenesten, er ansatte ved Sykehuset Telemark bekymret for at svekket beredskap vil ramme befolkningen i Grenland. Sjefen for akutt- og beredskapsklinikken kjenner seg ikke igjen i virkelighetsbeskrivelsen, skriver ta.no.

Tillitsvalgte i Delta og Norsk Sykepleierforbund (NSF) ved Sykehuset Telemark har nå sendt bekymringsmelding til fylkeslegen om ambulanseberedskapen i Grenland. Bekymringen gjelder spesielt for Skiens-området.

– Bakgrunnen til bekymringen er basert på flere episoder og avvik, samt etter samtale med våre medlemmer i ambulansetjenesten, skriver de tillitsvalgte Anett Weber (Delta) og Ann Iserid Vik-Johansen (NSF).

De er nå bekymret for at svekket beredskap vil ramme befolkningen i Grenland.

Hadde flaks

– Hva slags konkrete episoder dreier det seg om?

– Ambulansene i Skien sendes ofte ute på lange turer, for å frakte inneliggende pasienter mellom sykehusene i Skien-Oslo, og Skien-Arendal.Ambulansene befinner seg dermed veldig ofte utenfor oppdragsområdet de skal dekke. Det har vært eksempler på at alle ambulansene i Bamble, Porsgrunn og Skien har vært ute av distriktet samtidig, sier Vik-Johansen.

Hun fortsetter:

– Når det smeller, må det være ambulanser tilgjengelig i Grenland. Men det har vært dager hvor det har vært tomt for ambulanser. Vi skal være glad for at det ikke skjedde alvorlige ting da. Vi kan ikke basereambulanseberedskapen på flaks. Det er hovedårsaken til at vi sendte denne bekymringsmeldingen.

Står aldri stille

De tillitsvalgte opplyser at det er tre ambulanser tilgjengelig fram til klokka 18 i Skien, og to biler fram til klokka 21. Etter klokka 21 er det en bil fram til klokka 8 om morgenen.

I Porsgrunn er det to ambulanser hele døgnet. I Bamble er det to biler fram til klokka 16, og en bil mellom klokka 16 og 8 om morgenen.

– Vi vil ikke skremme folk. Det er ambulanseberedskap i Grenland. Men vi mener det er viktig at disse forholdene kommer fram, sier Vik-Johansen.

– Sjefen for akutt- og beredskapsklinikken sier responstiden er forbedret i Skien?

– Jeg har tall som viser det motsatte. Responstiden i Telemark har i snitt gått ned, men i Skien er den gått opp. Vi håper fylkeslegen kan ta en uavhengig gjennomgang av situasjonen i Skien, svarer Vik-Johansen.
Les det hele hos ta.no
Powered by Labrador CMS