Ambulanse

Dansk «superambulanse« tatt ut av drift: Etter 7 år er den foreldet

Publisert Sist oppdatert

I 2010 investerte Region Nordjylland i en ny intensivbuss. Den gang var den banebrytende, men nå blir den tatt ut av drift, melder TV2 Nord.
Teknologiutviklingen skjer raskt om dagen.
De har de merket i den prehospitale beredskapen i Region Nordjylland. Bussen de i 2010 investerte 3,5 millioner kroner i, er nå blitt kjørt i garasjen.
Da intensivbussen kom på veien var det nye at den kunne ha hele sykehussenger med ombord i stedet for en normal båre. Det gjorde det lettere å flytte pasienter til og fra regionens forskjellige intensivavdelinger.
- Tiden er løpt fra den. Der blir ikke flyttet så mange intensivpatienter, og det virker som at det er har vært problemer med vaktplanene når det gjelder å bemanne den både fra Falcks side og fra universitetssykehusets side, forteller Poul Anders Hansen som er legefaglig leder i den prehospitale beredskapen.
Nå er det kommet nye, mindre ambulanser som også kan ha hele senger med ombord. Beslutningen er tatt av den legefaglige beredskapen og godkjent av regionsrådet.
- Det var jo en satsning og en nyinvestering, vi gjorde. Den var den første i sitt slags i Danmark. Da vi kjøpte den var det behov for den, og den har kjørt upåklagelig siden. Nå har behovet endret seg, og det er andre kjøretøyer som kan da de oppgavene som intensivbussen skulle løse, så ut med den, sier regionrådsmedlem Per Larsen (K).
Siden 2014 har bussen i gjennomsnitt vært på landeveien tre ganger i måneden.
Les mer om saken og se bilde hos TV 2 Nord

Powered by Labrador CMS