Ambulanse

Da det gikk galt, brukte ambulansen over to timer på å komme frem

Publisert Sist oppdatert

For tre år siden mistet Røyrvik ambulansestasjonen. Da en eldre mann ble alvorlig skadd, tok det timer før nærmeste ambulanse var på stedet, skriver Adresseavisen.
- Det skal ikke store spåmannen til for å forutse at det vil gi fatale konsekvenser for oss i distriktene, forteller Anders Selliås fra Røyrvik.
Han har de siste årene engasjert seg litt mer enn gjennomsnittet i ambulansesituasjonene i nærområdet. Da det ble vedtatt at Røyrvik skulle miste ambulansestasjonen i 2015, sendte han flere e-poster til Fylkesmannen.

- Hvem blir den første som må lide?

Allerede i april for fire år siden begynte Anders Selliås og se faremomenter i henhold til ambulansetilbudet i Røyrvik. Han sendte en mail til Fylkesmannen, og stilte spørsmål ved hva som var gjort med beredskapen for de mindre tettstedene.
I mailen skrev han:

«Jeg spør - hvem blir de første som må lide fordi ambulanse og kompetent helsepersonell kom for sent til å kunne redde liv? Når den dagen er her, og det er ikke spørsmål hvorvidt om, men når, da tar jeg kontakt på nytt - forutsatt det ikke er meg.»

Knappe to år senere ble han nødt til å sende en ny mail til Fylkesmannen. Da med budskap om et dødsfall.

Enorme konsekvenser

For det var da naboen til Selliås falt ned en trapp, at det verst tenkelige skjedde. I januar i 2016 ble ambulansen sendt fra Grong til Røyrvik. En biltur som normalt sett tar en og en halv time. AMK ble varslet om ulykken klokken 12.22 denne dagen. Ambulansen kom frem klokken 14.31, mer enn to timer etterpå. Mannen kom til sykehuset i Namsos først klokken 17.05.
Les hele saken her

Powered by Labrador CMS