Ambulanse

Ambulansetjenesten delte ut refleks

Publisert Sist oppdatert

BARDUFOSS: Refleks var den store snakkisen i Heggelia barnehage torsdag. Det sørget ambulansetjenesten på Andslimoen for, melder Nye Troms.
Det var hæla i taket og stormende jubel da paramedic Tina Hanssen og ambulansearbeider Malin Rønning fra UNNs ambulansestasjon på Andslimoen torsdag kom til Heggelia barnehage for å dele ut refleksvester og refleksbånd til både små og store.
– Hva skal man ha på seg når det er mørkt? spurte Hanssen barna.
– Refleks! fikk hun kontant til svar fra mange av barna.
– Har dere lyst på refleks?
– JA! utbrøt de om lag 30 barna i kor.
– Vet dere hvorfor man må bruke refleks?
– Vi må bruke det for at bilene skal se oss. Så bilene ikke skal kjøre på mennesker, svarte ei lita jente kjapt.

Må gjerne vinke

Dermed var tonen satt for resten av besøket. Både barn og voksne prøvde villig vekk både de om lag 30 refleksvestene og de nærmere 60 refleksbåndene som ambulansepersonellet delte ut.
– Neste gang dere ser en sykebil, så kan dere vinke med hånda når dere har refleksen på. Vi liker at unger vinker til oss, og da vinker vi tilbake, sa Tina Hanssen.
– Hva skjer hvis vi ikke vinker til dere? ville et av barnehagebarna vite.
Spørsmålet kom litt brått på og frambrakte mange smil hos de voksne, men både Hanssen og Rønning kunne forsikre barna at det ikke ville få noen konsekvenser for dem hvis de unnlater å vinke til ambulanser.

Forebygge ulykker

Bakgrunnen for besøket var at ambulansetjenesten på Andslimoen ønsker at folk skal lære seg å bruke refleks allerede tidlig i livet for å forebygge ulykker. Tjenesten har de siste årene sett at bruken av refleks har gått ned, og har derfor på eget initiativ begynt å dele ut refleksvester og refleksbånd som de har fått fra Trygg Trafikk og Sparebanken Nord-Norge.
Les mer om saken hos Nye Troms

Powered by Labrador CMS