Ambulanse

Ambulanse får kritikk – behandlet ikke allergisjokk

Publisert Sist oppdatert

Kvinnen rakk å miste bevisstheten før hun fikk behandling,ifølge 24Malmö.
I juli 2017 fikk en kvinne med allergi for nøtter ved en feiltakelse i seg nøtter. Hun fikk pustebesvær og varslet raskt ambulanse.
Ifølge ambulansjournalen hyperventilerte kvinnen og hadde en forhøyet puls. Men ambulanspersonellet vurderte det slik at det ikke kom av allergisjokk, men trodde at kvinnen snarere at hun hadde panikkanfall.
Kvinnen fikk derfor ikke behandling med adrenalin, selv om hun ba om det. Ambulansen kjørte dessuten kvinnen til sykehus som prio 3 (uten blålys og sirener).
Da de kom fram til sykehuset, ble kvinnen bevisstløs og hadde elveblest over hele kroppen. Legen vurderte symptomene som en allergisk reaksjon, men mener også at kvinnen trolig mistet bevisstheten på grunn av hyperventilering.
Etter behandlingen på sykehuset ble hun bedre og dro hjem samme natt. Siden anmeldte hun hendelsen til Inspektionen för vård och omsorg (IVO) som nå har gransket hendelsen.
IVO anser at ambulanspersonellets vurdering med å vente med adrenalin ikke var god da tidlig behandling er å foretrekke ved allergiske reaksjoner. IVO vurderer derfor at behandlingen ikke oppfylte kravene til sakkyndig og omsorgsfull hjelp.
Les mer om saken hos 24Malmö

Powered by Labrador CMS