Akuttkjeden

Sociolancen yter sosial førstehjelp til utsatte og hjemløse innbyggere

Publisert Sist oppdatert

Københavns sosialt utsatte og hjemløse innbyggere får sosial- og helsefaglig hjelp når Sociolancen rykker ut. Samtidig avlaster Sociolancen politi og ambulanser som får frigjort mer tid til akutte og livstruende oppdrag skriver folkesundhet.dk.
Det er konklusjonen i en ny rapport, som evaluerer forsøksordningen med Sociolancen.
Sociolancen er en del av Region Hovedstadens akuttberedskap og tilkalles når det vurderes at en innbygger ikke er akutt syk, men derimot har bruk for omsorg og akutt sosial hjelp.
Sociolancen er målrettet mot sosialt utsatte og hjemløse personer med psykiske og sosiale problemstillinger som ikke primært har bruk for ambulanse. Den rykker ut når politi, ambulanse og AMK har vurdert at det ikke er bruk for en ambulanse fordi situasjonen ikke er livstruende, men at det snarere er behov for sosial førstehjelp.
Unikt tilbud
Sociolancen er bemannet med en sosialfaglig medarbeider som for eksempel en medarbeider fra Hjemløseenheden i Københavns Kommune, og en helsefaglig medarbeider som for eksempel en paramediciner fra Regionens Akuttberedskab, eller Hovedstadens Beredskab.
Nettopp denne kombinasjonen av faglig kompetanse gjør Sociolancen til noe spesielt vurderer Statens Institut for Folkesundhed som står bak evalueringen.
Les hele saken her

Powered by Labrador CMS