Akuttkjeden

Nær 4000 protesterte mot å fjerne akuttkirurgi

Publisert Sist oppdatert

I kraftig uvær trosset mellom 3.500 og 4000 stormen og tente faklene sine i protest mot at akuttberedskapen ved sykehuset i Lofoten foreslås lagt ned, melder NRK Nordland.
En av dem som holdt appell foran de oppmøtte var Silje Andreassen, som har måttet gjennomføre to katastrofekeisersnitt ved sykehuset.
– Det er nesten ikke til å tro. At så mange kommer i et slikt uvær viser hvor viktig denne saken er for lofotingene. Vi er vant til uvær, storm og å miste strømmen. Det takler vi. Men vi kan ikke bo her i denne øygruppen uten akuttberdskap, sier sier Elisabeth Holand, leder i aksjonsgruppa for Nordlandssykehuset Lofoten.
Hun påpeker at tid er helt sentralt for pasienter som har behov for akuttkirurgisk beredskap.
– Fjernes akuttkirurgien, må pasienter reise til Stokmarknes. Det ligger rundt 2 timer og 45 minutter fra sykehuset i Lofoten om du tar ferge. De som bor lenger unna, for eksempel i Reine, må beregne i hvert fall tre og en halv time, legger hun til.
Torsdag kommer helseminister Bent Høie (H) til Lofoten. Holand tror han får med seg signalene fra Lofoten.
I den nasjonale helse- og sykehusplanen blir det foreslått at lokalsykehusene i Narvik, Lofoten, Volda, Stord og Flekkefjord mister akuttkirurgisk beredskap.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS