Akuttkjeden

Fagforbundet krever bedre ambulansetilbud – frykter for distriktene

Publisert Sist oppdatert

Fagforbundet er bekymret over at responstiden for ambulansen har økt. Nå krever de at regjeringen snur utviklingen, skriver Nationen. (Krever innlogging).
Landsstyret i Fagforbundet har derfor sendt ut en pressemelding, der de ber om en konkret plan på hvordan situasjonen skal håndteres fra regjeringen.
Fagforbundet er en del av LO. De organiserer helsearbeidere, blant andre ambulansepersonell. Forbundet har omtrent 365.000 medlemmer.
NRK fortalte i fjor at i de aller fleste kommuner i landet kommer ikke ambulansen innen de veiledende tidsfristene som er satt til 12 minutter i tettbygde strøk og 25 minutter i grisgrendte områder.

– Tilbudet skal være likeverdig

Det er spesielt i områder med store avstander man ser at problemet er stort. Fagforbundet mener folks bekymring over lang responstid må tas på alvor.
– Ambulansetjenesten handler om trygghet i hverdagen. Når ulykken er ute, eller fødende kvinner er på vei til sykehuset, skal man være trygg for at man blir tatt hånd om av en god offentlig ambulansetjeneste med høy kvalitet. Tilbudet skal være likeverdig, uavhengig av bostedsadresse, skriver de i pressemeldingen.
Ifølge Helse-Norge.no var kun 67 prosent av alle ambulanser fremme til pasienten innen de 12 minuttene i tettbebygde strøk i 2017. 80 prosent var fremme innen 25 minutter i grisgrendte strøk.
– Vi reagerer på at tilbudet ved våre lokalsykehus er under press, behandlingstilbud blir sentralisert og avstanden til riktig sykehus øker, skriver Fagforbundet.
Du kan lese hele saken hos Nationen (krever innlogging).

Powered by Labrador CMS