Innenriks

Neste generasjon nødnett i kommersielle mobilnett

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har bestemt at 700 MHz-båndet skal tildeles kommersielle mobiloperatører, ifølge SecurityworldMarket.

Dette er bra for utviklingen av mobilmarkedet, og det vil gjøre det mulig å tilby mobilbrukerne bedre tjenester, understreker regjeringen i pressemeldingen. Frekvensene har gode dekningsegenskaper, og de vil derfor være viktige for å sikre utbredelse av avanserte mobiltjenester i hele landet. Dessuten er 700 MHz-båndet en av de utpekte ressursene for fremtidig utbygging av 5G, som er neste generasjon mobilnett.
Nød- og beredskapskommunikasjon
Regjeringen understreker at frekvensressursene skal dekke behov både for myndigheter og markedet
- Fremtidige kommunikasjonsløsninger for nød- og beredskapsetater og Forsvaret vil kunne leveres av de kommersielle mobiltilbyderne, skriver regjeringen, som også viser til at disse brukergruppene løser svært viktige samfunnsoppgaver. Det vil derfor også gjennomføres tiltak for å legge til rette for at disse samfunnsviktige brukernes behov kan bli ivaretatt gjennom en kombinasjon av myndighetspålegg og kommersielle anskaffelser.
Nkom sier i en artikkel på sine nettsider at auksjonen skal finne sted om et drøyt år.
DSB har 14.desember 2017 sendt ut en forespørsel i markedet (RFI) for å få informasjon om hvordan de norske nettoperatørene ser for seg neste generasjon nødnett. Det er bedt om svar innen 9. februar 2018.
Det stilles en rekke helt sentrale spørsmål om blant annet sikkerhet og robusthet.
Les mer om saken hos Securityworldmarket.com

Powered by Labrador CMS