
Stasjonen vår: Molde ambulansestasjon
Ambulansepersonellet trives og blir værende til tross for dårlige fasiliteter på stasjonen. Turnusendring og nedleggelsene av sykehusene i Molde og Kristiansund står foran dem.
–Det er ikke de fysiske arbeidsforholdene som holder meg her for å si det sånn. Det er selve jobben, kollegaene og den gode stemningen her som gjør at jeg blir her. Heldigvis ble jeg ikke stressa for vaktene etter min tredje barselpermisjon, sier Viktoria Brunvoll Olsson.
Det er tydelige at det er gode samarbeidsforhold innad og utad på stasjonen i Molde. Latteren sitter løst. Sjefen for stasjonen Frode Drågen Myhre og fagansvarlig for hele ambulansetjenesten i Møre og Romsdal Lars Kristian Haugan, stiller sammen med vaktlaget på fire.
Organiseringen på stasjonen
Stasjonen ligger i et boligområdet et par kilometer fra sykehuset i Molde som skal legges ned i 2025. Stasjonen dekker et område med omkring 20.000 mennesker som bor i et relativt lite område rundt Molde. Den er bemannet med 26 personer på 24 fulltidsstillinger. Det er stabil gjeng der mange er i 30-40 årene og med en liten majoritet av menn. Nå går de i 48 timers vakt i ukedagene og 72 timers vakt hver 4. helg. I helgene er det faste makkere, ellers roteres det. Foruten stasjonen i byen, betjener de en adskillig roligere stasjon i øysamfunnet Misund utenfor byen. Der er det tilgang på treningsstudio og dessuten mulighet for å bruke tid på oppdatering ettersom det i snitt er kun én utrykning daglig. Inntil for noen år siden, bemannet de også Øyvon ambulansebåt som betjente flere øysamfunn langt ut i havet, inkludert Ona. Men etter kommunesammenslåingen betjener de ikke lenger båten. Ambulansen går på fergen når de skal frakte pasienter fra Midsund og inn til byen.
