Ambulanse

SNLA søker etter en doktorgradsstipendiat med paramedic-bakgrunn

Publisert Sist oppdatert

En slik stilling er nesten skreddersydd for en av mastergradsstudentene som ble uteksaminert fra Prehospital Critical Care (PHCC) ved Universitetet i Stavanger før sommeren.

Bakgrunn: En historisk dag! Norges første mastergradsstudenter i PHCC er uteksaminert
Stipendiaten vil være ansatt i halv stilling i Stiftelsen Norsk Luftambulanse (SNLA) og med halv stilling i en operativ paramedic/ambulansearbeider-stilling ved Oslo universitetssykehus, skriver SNLA på sine nettsider.
Det skal søkes opptak for doktorgradsstudier ved Universitetet i Oslo. Arbeidssted vil være Oslo.
Videre står det at «prosjektet er et samarbeid mellom forskere ved SNLA, Prehospital klinikk, ambulanseavdelingen Oslo og Akershus, Nevrologisk klinikk og Medisinsk klinikk. Kandidaten vil mer konkret være tilknyttet FoU-avdelingen i SNLA og Prehospital klinikk OUS.
I sitt daglige arbeid vil stipendiaten ha sitt arbeidssted i Oslo, men i prosjektet vil også samarbeid med andre prehospitale tjenester inngå og innebære noe reisevirksomhet.
Prosjektet er planlagt delt opp i en opplæringsdel og deretter gjennomføring av klinisk studie. Det vil være samarbeid med NAKOS og Nordlandssykehuset.
Prosjektet skal undersøke effekten av strukturert opplæring og nye teknologiske hjelpemidler i gjenkjennelse av hjerneslag og utføres i den prehospitale tjenesten. Prosjektet har som mål å forbedre kommunikasjon og samhandling mellom prehospitalt og inhospitalt helsepersonell om pasienter med mistanke om hjerneslag.»
Les også: Ny studie om hjerneslagbehandling - langt flere pasienter kan reddes
Hør mer om forskningen på disse podkastepisodene:
– Slaget om hjernen står utenfor sykehus
– Vi har flyttet grensene for hva som er mulig
Les hele stillingsutlysningen hos SNLA

Powered by Labrador CMS