Digitalt fagseminar

Illustrasjon av ambulansepersonell med tekst: Hva skal du si?
Digitalt fagseminar 10. juni klokken 14.

Hvordan overbringer du et dødsbudskap?

Noe av det emosjonelt vanskeligste du kan gjøre i jobben i ambulansetjenesten er tema i Ambulanseforums digitale fagseminar 10. juni.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan overbringer du et dødsbudskap? Det er et av temaene vi er innom når Ambulanseforum arrangerer digitalt fagseminar mandag 10. juni klokken 14. I forrige sending var temaet kommunikasjon i den prehospitale tjenesten med Bård Fossli Jensen. Han er barnelege, ph.d., har skrevet boka Kommunikasjon med pasienter og han er instruktør for operatørene ved 113.

Kommunikasjon er et stort og viktig tema, som vi med det neste digitale fagseminaret ønsker å ta videre. Bård Fossli Jensen kommer til studio, og programleder denne gang er Thomas Berg Green som er daglig leder Norsk Førstehjelpsråd og har snart 30 års erfaring fra ambulansetjensten.

Du finner påmelding nederst i artikkelen

– Kommunikasjon er selve hovednøkkelen i pasientbehandlingen. Den trenger nok litt trening og erfaring, men dette er en unik mulighet til å bli enda bedre der Fossli Jensen vil gi oss konkrete råd basert på vår prehospitale hverdag, enten som profesjonell eller frivillig. Den prehospitale hverdagen byr på mange og ulike situasjoner. Det krever også raske omstillinger av oss og hvordan vi endrer kommunikasjonen vår situasjonsbestemt, sier Berg Green.

I sendingen skal vi innom disse temaene:

Hvordan kommuniserer du med barn og foreldre? Bård Fossli Jensen snakker om hvordan du tilnærmer deg barm, fra nyfødt til pubertet. Dette er situasjoner der foreldre gjerne er veldig stresset. Så hvem henvender du deg da til først? Foreldrene eller barna. Dette er noe av det vi skal innom om dette krevende temaet.– Det er en stor, men overkommelig oppgave å få den lille familien til å slappe av, Sier Fossli Jensen

Hvordan formidler man et budskap som vil forandre noens liv for alltid? Dette er noe som trolig gjøres veldig ulikt i ambulansetjenesten, og oppleves som vanskelig. I denne sendingen skal vi gå i dybden i metodene du kan bruke for å overlevere tunge nyheter på en respektfull og empatisk måte.

Hvordan forbereder du pasienten på det som kan gjøre litt vondt? Det er mange måter du kan forberede for eksempel om stikket når skal sette veneflon. Er det da riktig å forberede pasienten på at dette kommer til å gjøre vondt? Eller oppleves stikket da bare enda verre. Slike mentale forberedelser kan overføres til mange situasjoner i den prehospitale tjenesten.

Send inn dine spørsmål

Har du spørsmål om disse temaene? Send ditt spørsmål til ambulanseforum@ambulanseforum.no. Hvis ønskelig kan spørsmålet også stilles anonymt. Der blir også mulig å stille spørsmål før og under sendingen med SMS. Du sender da til til 975 97 157. 

Vi plukker ut fem spørsmål som blir besvart under sendingen som får tilsendt boken Kommunikasjon med pasienter, signert av forfatteren, Bård Fossli Jensen.

Meld deg på i lenken under. Vi plukker også ut fem deltagere som får tilsendt signert utgave av boken.

Påmelding for deg som er abonnent (99 kroner)

Påmelding for deg som ikke er abonnent  (299 kroner, og inkluderer et års abonnement)

Powered by Labrador CMS