Hopp til hovedinnhold
Pfizer sin covid-vaksine. Foto: Arne Müseler / arne-mueseler.com / CC-BY-SA-3.0 /


Sykepleierforbundet og Fagforbundet: Helsearbeidere bør få en tredje dose

Helsearbeidere bør få en tredje dose koronavaksine, mener de Fagforbundet sammen med Sykepleieforbundet.

Regjeringen anbefalte tirsdag at alle over 65 år skal få en tredje dose vaksine. Den tredje dosen gis i dag til folk med dårlig immunforsvar i alle aldre.

– Riktig vurdering

Leder Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet mener helsearbeidere på akuttmottak, intensivavdelinger, jordmødre og ansatte i kommunal eldreomsorg også skal få en tredje dose.

Hun er glad for at helseminister Bent Høie (H) har bedt FHI om å vurdere ekstra dose til nettopp helsepersonell, ifølge fagbladet Sykepleien.

– Det er i tråd med det vi har bedt om. Om risikoen er lav og nytten høy, så skal helsepersonell prioriteres – for å sikre pasient, seg selv og helsetjenestens kapasitet. Samtidig må global vaksinering prioriteres, mener Larsen.

– Må se på flere grupper

Iren Luther, leder for Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, er enig i at helsepersonell bør prioriteres for en tredje dose, men da etter de eldre som ifølge undersøkelser får antistoffene mest redusert.

Luther at det er viktig at FHI ser på alle typer helsepersonell denne gangen.

– Det er langt flere enn to yrkesgrupper innenfor helse. Sist gang hadde de ikke tatt med ambulansepersonell i vurderingen, og de og andre helsepersonell vet jo aldri hva de møter på jobb.