Ambulanse

Skeptisk til å minske bårekapasiteten

Publisert Sist oppdatert

Hovedtillitsvalgt for ambulansearbeiderne ved St. Olavs Hospital er skeptisk til at den nye akuttbilen uten bårekapasitet erstatter en ambulanse som hadde bårekapasitet. - Vi er ikke imot Rørosprosjektet, men vi er skeptiske til at man minsker bårekapasiteten, sier han til Fjell-Ljom.
Det sier hovedtillitsvalgt Gunnar Søberg i arbeidstakerorganisasjonen Delta, som blant annet organiserer ambulansearbeiderne på Røros.
Tve-egget sverd
- Rørosprosjektet er et tveegget sverd. Den nye akuttbilen blir tilgjengelig i større deler av døgnet enn det ambulansen med bårekapasitet var. Det er positivt. Men - vi er som nevnt skeptiske til at bårekapasiteten blir dårligere. Dagens situasjon kan føre til at akutt dårlige pasienter som må fraktes fort til sykehus må vente på en ambulanse med båre hvis de først blir møtt av akuttbilen, sier Søberg.
Han understreker at St. Olavs Hospital i tillegg til akuttbilen fortsatt har en ambulanse døgnet rundt med bårekapasitet på Røros, pluss at enda en slik ambulanse er tilgjengelig i Holtålen kommune.
- Vil følge nøye med
- Jeg er ikke veldig bekymret, men jeg er som nevnt skeptisk til situasjonen slik den er i dag, forteller Søberg.
Les mer om saken hos Fjell-Ljom

Powered by Labrador CMS