Ansatte hos LIVES foran first responder-bil.
Med røtter tilbake til 1970-tallet, har LIVES alltid prioritert livreddende innsats ved å utnytte frivilliges bidrag for å levere effektive prehospitale tjenester. Foto: LIVES.

– Viktig milepæl for Bliksund

Bliksund sikter seg inn på det britiske markedet, og har nå signert første kontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Bliksund er godt etablert ledende leverandør av digitale løsninger til nødetater i Norden. Med sin første kontrakt i Storbritannia har Bliksund nådd en viktig milepæl. Nylig har Bliksund signert kontrakt med Lincolnshire Integrated Voluntary Emergency Service (LIVES), for bruk av EPCR-løsningen, Bliksund EWA. LIVES er en veldedig organisasjon som er drevet av frivillige i Lincolnshire. Nå skal Bliksund EWA støtte deres prehospitale tjenester. 

LIVES gir i samarbeid med East Midlands Ambulance Service klinisk ekspertise, omsorgskompetanse og rask medisinsk handling gjennom sitt nettverk av førstehjelpere. Bliksund skriver i en pressemelding at LIVES-respondere håndterer mer enn 12.000 hendelser årlig. Og nå skal de videre bruke Bliksunds elektroniske ambulansejournal (ePCR), EWA, i alle deres ambulanser. Til nå har LIVES benyttet seg av et papirbasert rapporteringssystem og samarbeidet med andre organisasjoner som brukte forskjellige systemer for å registrere sine data. Fremover forventes det at EWA vil forbedre informasjonsflyten og effektivisere utfyllingen av pasientjournaler.

– En videolink er inkludert slik at fjernrådgivning kan gis av erfarne klinikere. Tidsbesparende funksjoner gjør at klinikere kan bruke mer tid på å samhandle med pasienten og mindre tid på å dokumentere. sier Daniel Sedgewick, Medisinsk direktør hos LIVES i pressemeldingen. 

Det var også avgjørende for LIVES at EWA integreres sømløst med deres ZOLL-monitorer, da dette forbedrer interoperabiliteten og effektiviserer arbeidsflyten for ambulansepersonellet. Denne integrasjonen sikrer at kritiske pasientdata som fanges opp av ZOLL-enheter, kan overføres direkte til EWA. Medisinsk direktør Daniel Sedgewick hos LIVES sier at denne integrasjonen var avgjørende da Bliksund ble valgt under anbundsprosessen.

Bliksund skriver videre i pressemeldingen at utviklingen av appen samsvarer med ønsker selskapet har fått fra det britiske markedet, og passer godt for organisasjoner med et mange frivillige førstehjelpere.

– Utfordringsbildet i Norge og UK er veldig likt. Når vi tar med oss en moden løsning til UK og tlipasser den de lokale standardene, har vi stor tro på at våre løsninger effektivt kan støtte LIVES i deres prehospitale innsats, sier Janne T. Morstøl, CEO of Bliksund.

Powered by Labrador CMS