Hopp til hovedinnhold
Illustrasjonsfoto. Helgelandssykehuset.


Sykehus hever beredskapsnivået på grunn av streiken

Den pågående flystreiken har ført til at ingen fly går på landets kortbanenett og flere lengre flyvninger er kansellert.

Det får konsekvenser for flere sykehus som  har økt beredskapen. Beredskapen økes til gult nivå ved Helgelandssykehuset. Dette melder VG.

– Dette får konsekvenser for bemanningssituasjonen i Helgelandssykehuset da enkelte vikarer ikke kommer seg til Helgeland og at ambulanseflyene også kan bli stående på bakken, skriver sykehuset i en pressemelding.

Lockouten vil også kunne få konsekvenser for reisende pasienter.

– Vi følger situasjonen nøye og har satt i gang noen kompenserende tiltak på enkelte avdelinger. Vi rapporterer daglig til statsforvalter og Helse Nord om situasjonen, sier medisinsk direktør, Hanne Frøyshov i en pressemelding.

Også andre sykehus hever beredskapen. Ved Finnmarksykehuset er beredskapen økt til grønt nivå.

Flere pasienter har hatt problemer med å komme seg til planlagte timer mandag.

– Vi hadde over 80 bestilte pasientreiser i dag, som ikke har latt seg gjennomføre. Noen av dem er internt i Finnmark, men brorparten er mellom Finnmark og Tromsø. Dette er planlagte timer som må planlegger på nytt, sier kommunikasjonssjef Eirik Palm.

Finnmarkssykehuset har også hatt problemer med at spesialister ikke kom seg til Hammerfest, og flere legetimer ble avlyst.