Ambulanse

Rykket ut 300 ganger til samme pasient

Publisert Sist oppdatert

Ambulansetjenesten på Sørlandet rykket ut nesten 300 ganger til en og samme pasient i fjor. Det svekker ambulanseberedskapen, mener fylkesmannen ifølge NRK Sørlandet.
Tall som NRK har hentet inn viser at pasienten ringte nødnummeret 113 til akuttmedisinsk sentral på Sørlandet 290 ganger i 2016. Totalt rykket ambulansen ut 287 ganger. Og personen har fortsatt med å ringe etter ambulansen i år også.
Pasienten bor i en kommune i Rogaland, men det er ambulansene fra Flekkefjord, Sirdal og de andre sørlandskommunene i Vest-Agder som må ta oppdragene.

Ikke alltid reell utrykning

Sørlandet sykehus sendte i fjor bekymringsmelding til Fylkesmannen i Rogaland. Konklusjonen ble at ambulansen fortsatt måtte rykke ut inntil det finnes andre løsninger for pasienten.
Leder av prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus, Helge Abrahamsen, bekrefter at ambulansen kan rykke ut til pasienten flere ganger i døgnet.
– Vi har bedt fylkesmennene og Statens helsetilsyn om å se på saken igjen. Vi undrer oss over at kommunen ikke har sett på tiltak for pasienten. Vi synes at saken er så spesiell at vi hadde forventet en annen konklusjon enn den Fylkesmannen i Rogaland kom med.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS