Hopp til hovedinnhold


– Vi følger forskriften

Fra AMK-sentralen får beskjeden til ambulansen er fremme hos pasienten, er målet at det ikke skal gå mer enn 12 minutter i bykommuner. Snittiden i Tromsø kommune er 13 minutter, ifølge iTromsø.
Bakgrunn: Strykkarakter for ambulansetjenestens responstider
Les også: UNN dropper endringer i ambulansetjenesten
I lang tid har ambulansetjenesten ved Universitetssykehuset Nord-Norge hatt sparekniven på strupen. I forrige uke ble det avgjort at det ikke skal kuttes i antallet ambulansestasjoner, men de har fortsatt et innsparingskrav hengende over seg.
Mer om saken: Ambulansetjenesten er på vei utfor stupet UNN må kutte 170 millioner og UNN må spare – ambulanser parkeres på grunn av sykdom 
Les ogsåAmbulansekrise på UNNUNN på sparebluss: Beredskapen er svekketFølgene kan bli fataleUNN og ambulansetjenesten
– Vi vet fortsatt ikke hvor stort dette innsparingskravet vil være. Vi har i dag en god balanse i stasjonsmønsteret, men den er sårbar, sier klinikksjef ved Akuttmedisinsk klinikk, Jon H. Mathisen ved UNN.
Alle helseforetakene i Norge må følge akuttmedisinforskriften som skal bidra til at befolkningen ved behov for øyeblikkelig hjelp mottar forsvarlige og koordinerte akuttmedisinske tjenester utenfor sykehus. Stortinget opprettet ved tusenårsskifte veiledende nasjonale normer til responstid for landets ambulansetjenester.
Han understreker at dette er en forsvarlig responstid, men at de stadig jobber for å få ned tiden.
– Vi jobber hele tiden med å få ned responstiden. Vi bruker ressursene våre slik at vi best mulig holder tiden nede. Det er viktig å påpeke at vi følger akuttmedisinforskriften. Responstiden er en veiledning, ikke et krav. Det er satt for at vi skal ha noe å strekke oss etter, som et mål, sier Mathisen.
Les mer om saken hos iTromsø